Jan 17, 2014

Ruotsin Euroviisukarsinnat 1.2.2014 alk.

Pyroman on mukana Ruotsin television euroviisukarsinnoissa. Melodifestivalen kestää 6 viikkoa ja se toteutetaan eri paikkakunnilla.
Euroviisukarsinnat 1.2. Malmö, 8.2. Linköping, 15.2. Göteborg, 22.2. Örnsköldsvig, toinen mahdollisuus 1.3. Lindköping sekä finaali 8.3. Tukholmassa. Melodifestivaaleista lisää tästä.

Eurovision laulukilpailu

eli  Eurovision Song Contest, puhekielessä Euroviisut, on suosittu vuosittainen laulukilpailu, johon saavat osallistua Euroopan yleisradiounionin (EBU) aktiiviset jäsenmaat.

Kilpailun nimi tulee EBU:n televisiojakeluverkosta Eurovisio. EBU:n jäseniä ovat televisioyhtiöt, jotka valitsevat ja lähettävät osallistujan kilpailuun. EBU:lla on toisaalta jäseniä myös Euroopan ulkopuolelta. Osallistuakseen laulukilpailuun valtion ei siis tarvitse sijaita maantieteellisesti Euroopassa. Kilpailu on aina televisioitu vuodesta 1956 lähtien, mutta alkuvuosina sitä enimmäkseen kuunneltiin radiosta.

Eurovision laulukilpailun loppukilpailua seuraa noin 100 miljoonaa televisiokatsojaa, se on suosituin ei-urheilulähetys Euroopassa.

Lähde: Wikipedia (otteita osiosta Euroviisut)