Jul 2, 2013

Pyroman kilpailee maailmalla

Pyroman on kutsuttu kahteen kansainväliseen ilotulituskilpailuun Japaniin ja Kiinaan.
Ensimmäinen niistä on Huis Ten Bosch:ssa  27.7. 5th International Pyrotechnician Competition ja toinen Shanghaissa 7.9. Jin Shan International Beach Music Fireworks Competition.

Japanissa pidettävä kilpailuesityksen tulee olla 17-19 minuuttia pitkä. Kisa jakaantuu niin, että Japanista osallistuu 4 killpailijaa: Hosoya, Wakino, Komatu ja Iso Gaya ja ulkomailta 4 eri maata: Suomi, Oy Pyroman Finland 27.7., Brazil, Fireworks Do 10.8., USA, Melrose 14.8. ja Canada, GFA Pyro 17.8.

Shanghain kilpailusta lisäämme tiedot myöhemmin.

Eurovision laulukilpailu

eli  Eurovision Song Contest, puhekielessä Euroviisut, on suosittu vuosittainen laulukilpailu, johon saavat osallistua Euroopan yleisradiounionin (EBU) aktiiviset jäsenmaat.

Kilpailun nimi tulee EBU:n televisiojakeluverkosta Eurovisio. EBU:n jäseniä ovat televisioyhtiöt, jotka valitsevat ja lähettävät osallistujan kilpailuun. EBU:lla on toisaalta jäseniä myös Euroopan ulkopuolelta. Osallistuakseen laulukilpailuun valtion ei siis tarvitse sijaita maantieteellisesti Euroopassa. Kilpailu on aina televisioitu vuodesta 1956 lähtien, mutta alkuvuosina sitä enimmäkseen kuunneltiin radiosta.

Eurovision laulukilpailun loppukilpailua seuraa noin 100 miljoonaa televisiokatsojaa, se on suosituin ei-urheilulähetys Euroopassa.

Lähde: Wikipedia (otteita osiosta Euroviisut)