Dec 26, 2011

Nightwish Imaginaerum

Pyroman toteuttaa Nightwishin pyrotekniikan ja erikoistehosteet Imaginaerum -kiertueella.

Kiertue alkaa Los Anglesista 21.1.2012.

Kotimaassaan Nightwish kiertää 2.3. Joensuu Areenassa, 3.3. Vuokattihallissa, 4.3. Oulun Teatriassa, 9.3. Jyväskylän Paviljonki Areenalla, 10.3. Helsingin jäähallissa sekä 11.3. Tampereen Hakametsän jäähallissa. Lisäksi kiertue jatkuu 14.3. Pietarissa, 15.3. Moskovassa sekä 17.3. Kiovassa.

Euroopan kiertue alkaa 10.4. Göteborgista ja päättyy 8.5. Ljubljanaan, Sloveniaan.

Tulevat keikat.

Eurovision laulukilpailu

eli  Eurovision Song Contest, puhekielessä Euroviisut, on suosittu vuosittainen laulukilpailu, johon saavat osallistua Euroopan yleisradiounionin (EBU) aktiiviset jäsenmaat.

Kilpailun nimi tulee EBU:n televisiojakeluverkosta Eurovisio. EBU:n jäseniä ovat televisioyhtiöt, jotka valitsevat ja lähettävät osallistujan kilpailuun. EBU:lla on toisaalta jäseniä myös Euroopan ulkopuolelta. Osallistuakseen laulukilpailuun valtion ei siis tarvitse sijaita maantieteellisesti Euroopassa. Kilpailu on aina televisioitu vuodesta 1956 lähtien, mutta alkuvuosina sitä enimmäkseen kuunneltiin radiosta.

Eurovision laulukilpailun loppukilpailua seuraa noin 100 miljoonaa televisiokatsojaa, se on suosituin ei-urheilulähetys Euroopassa.

Lähde: Wikipedia (otteita osiosta Euroviisut)