Aug 12, 2010

Pyroman ilotulituksen SM-kisoissa

Pyroman on mukana uutena kilpailijana Nelosen ilotulituksen SM-kisoissa 9.9.2010 klo 21:30 alkaen.

Jo perinteeksi muodostunut ja suuren suosion saavuttanut  Nelosen Ilotulituksen SM-kilpailu järjestetään tänä vuonna Helsingin Taka-Töölössä, Hietaniemen alueella. Mukana ovat jälleen Suomen johtavat ilotulitusyritykset, joiden joukossa on yksi uusi kilpailija = Pyroman!

Kullakin yrityksellä on maksimissaan kuusi minuuttia aikaa teoksensa esittämiseen. Koko kilpailun kesto on noin tunti. Teoksiin kuuluu oleellisena osana myös musiikki, jonka käyttö on myös yksi esitysten arvosteluperusteista. Esitysten jälkeen kymmenhenkinen tuomaristo arvostelee kunkin teoksen ja valitsee voittajan.

Ilotulitteet ammutaan Rajasaaresta Hietaniemen uimarannan suuntaan merelle päin, Ravintola Mestaritallin, Merimelojienmajan ja Soutustadionin edustalle. Katso kartta ja parhaat katselupaikat: Nelosen Ilotulitus -sivuilta

Seuraa ilotulitusta Radio Aallolta - ota oma radio matkaan ja saat enemmän irti musiikin ja ilotulituksen yhteensopivuudesta

Kilpailua kannattaa seurata Radio Aallolta klo 21 alkaen (FM-tajuus 92,5 ja kaapelitaajuus 98,0). Suosittelemme ottamaan myös oman radion matkaan, sillä vain tietyissä paikoissa on äänentoisto ja musiikki on todella oleellinen osa kokonaisuutta!

Nelonen järjestää ilotulituksen Suomen mestaruuskilpailut nyt 13. kertaa. Mittavan tapahtuman järjestämiseen tarvitaan aina hyvät yhteistyökumppanit ja ammattinsa osaavat ilotulitusyritykset.
Katso koko tiedote Nelosen -nettisivuilta.

Eurovision laulukilpailu

eli  Eurovision Song Contest, puhekielessä Euroviisut, on suosittu vuosittainen laulukilpailu, johon saavat osallistua Euroopan yleisradiounionin (EBU) aktiiviset jäsenmaat.

Kilpailun nimi tulee EBU:n televisiojakeluverkosta Eurovisio. EBU:n jäseniä ovat televisioyhtiöt, jotka valitsevat ja lähettävät osallistujan kilpailuun. EBU:lla on toisaalta jäseniä myös Euroopan ulkopuolelta. Osallistuakseen laulukilpailuun valtion ei siis tarvitse sijaita maantieteellisesti Euroopassa. Kilpailu on aina televisioitu vuodesta 1956 lähtien, mutta alkuvuosina sitä enimmäkseen kuunneltiin radiosta.

Eurovision laulukilpailun loppukilpailua seuraa noin 100 miljoonaa televisiokatsojaa, se on suosituin ei-urheilulähetys Euroopassa.

Lähde: Wikipedia (otteita osiosta Euroviisut)